Welke soorten motorhelmen zijn er?

Een motorhelm kopen kan een behoorlijke klus zijn want er zijn veel verschillende soorten helmen en veel verschillende dingen waar je op moet letten bij het kopen van een helm. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten motorhelmen.

Soorten motorhelmen

Er zijn verschillende soorten motorhelmen, over het algemeen worden er vaak drie soorten onderscheiden namelijk open helmen, integraalhelmen en systeemhelmen.

De open helm is een comfortabele helm die zeer geschikt is voor het toeren op een motor terwijl buiten het zonnetje lekker schijnt. De helm zit goed om de schedel maar beschermt verder niet de nek of de kin. Van de drie soorten helmen is dit de minst beschermende helm. Een voordeel van deze helm is dat hij erg comfortabel is, een nadeel is echter dat je dus minder goed beschermd bent en dat je bij deze helmen meer last hebt van windruis.

De integraalhelm is een soort helm die volledig om je schedel en gezicht sluit. Deze helm heeft ook een kinstuk wat ervoor zorgt dat je optimaal beschermt bent. Een voordeel van deze helm is dus dat deze over het algemeen erg veilig zijn en je weinig last hebt van windruis. Een nadeel is wel dat deze helmen vaak erg strak zitten en dus minder comfortabel zijn.

De systeemhelm is een helm die tussen de open helm en de integraalhelm in zit qua model, comfort en ook qua veiligheid. Deze helmen hebben een kinstuk die je omhoog kunt klappen, je kunt er dus zowel een open helm als een integraalhelm van maken.

Waar let je op bij het kopen van een helm?

Het allerbelangrijkste is dat de helm goed past. Je kunt niet zomaar een helm online aanschaffen zonder dat je de helm hebt gepast. Motorrijden kan gevaarlijk zijn en een goede motorhelm kan het verschil maken tussen leven en dood bij een ongeval.

Wanneer je motorhelm net iets te groot is biedt de helm niet de juiste bescherming. Als je valt en je stoot met je helm op de grond kun je letsel aan je schedel oplopen wanneer de helm niet volledig aansluit, dit wil je uiteraard voorkomen.

Een te kleine helm is overigens ook niet goed. Een te kleine helm kan gaan knellen en irriteren waardoor je tijdens het rijden afgeleid kan raken. Als je afgeleid raakt maak je sneller fouten in het verkeer en op een motor kan dat heftige gevolgen hebben.

Wil je een motorhelm kopen? Ga dan naar een goede zaak waar het personeel je kan helpen met het uitzoeken van de perfecte motorhelm voor jou.